nuffnang ads

ads sense

Jumaat, 21 Jun 2013

Humpty Dumpty had a great fall...

Panic..Panic... Tuh laa, bila orang kata malang tak berbau..

Semalam, lepas kerja aku singgah jap kat Giant Setiawangsa. Lepas je beli barang singgah jap pie beli kuih untuk minum petang (petang la sangat, time tuh pun dah nak dekat pukul 7).

Lepas buat pembayaran, time nak ke kereta boleh plak gatai nak kira duit baki. Tuh la, orang tua2 dah pesan jalan kena pandang bawah.. Nie kes jalan tak pandang, alih2 gedebuk jatuh kat atas jalan.. Bukan jatuh ditimpa tangga tapi jatuh ditimpa dek barang giant...

Time tuh, malu pun ada sebab jatuh kat depan sorang laki (haram orang tuh tak tolong pun pompuan ngandung.. chess cake sungguh laa).. Tapi bab malu tuh aku letak ke tepi.. Yang dok berputar kat dalam kepala otak aku, ishh anak aku nie selamat ke.. Ye laa, orang cakap time ngandung jauhi diri dari jatuh...

Masuk je dalam kereta, selak suar tuh dia, lutut dah berdarah.. Aku try check ada tak bleeding. Alhamdulilah tak ada.. Tapi risau gak hokey..


Tak pikir apa, terus menuju ke rumah kak cik (kakak num 2). Sampai je tanya, bahaya tak kat anak kalau jatuh.. Kakak aku tak pasti..

Memula, tak nak bagitau kat en. Y. Ye aa takut kena membebel (korang tak tau, laki aku nie mmbebel kalah pompuan tau..huhuhu, tapi ishh tak boleh jadi kang x pasal2 kena marah gak... So, aku ambik keputusan call je En. Y. Time nak call panic gap mana tau tak pasal2 kena marah...

Bila call, memang kena ceramah laa, dan terus dia datang fetch aku kat rumah kak cik bawak ke klinik..

So aku cut the story, time jumpa doktor . Doctor cakap if jatuh dan terkena perut (tak kisah laa, perut kena langgar dek trolly ke) or jatuh terduduk memang bahaya. Dan kalau berlaku pendarahan, memang kena panic.. Tapi doctor tak nak confident sangat sebab aku cakap baby tak gerak since aku jatuh (kira lepas sejam baru aku jumpa doctor). so dia pun scan dan tengok mudah2an keadaan baby selamat.

Alhamdulilah, baby selamat cuma tak selamat lutut aku laa.. Nasib baik time aku jatuh tuh, aku jatuh lutut dulu. Tapi bahaya coz tempurung aku boleh rosak (tuh en. Y yang bagitau..Doctor tak kata apa2 pun..). Doctor scan memang tak ada pendarahan kat dalam perut (alhamdulilah).

The best part, bila time doctor letak alat scan tuh kat perut time tuh baru nak tunjuk respond dia hokey.. Buat mama ngan abah panic je si kecik nie... So, doktor cuma bagi ubat sapu kat luka aku tuh je..

Habis je check, as usual si en. y masih lagi ngomel.. Nasib badan laa, bini nie kena bebel (hakikatnya dia bebel bukan apa risau apa2 jadi kat anak bini mau dia yang kena tanggung.. faham kan). Sampai je rumah tengok lutut, mak aih dah bengkak.. apa lagi time nie laa, si isteri ambik kesempatan minta dibubuh ubat (apa guna ada suamikan...hehehehe). Mengedik kan...

Time bubuh, as usual masih lagi kena ceramah.. mau tak menjerit aku, ye laa dah la mulut bebel..alih2 tetiba ter emo plak laki aku tuh bleh plak di tonyoh2 plak luka aku tuh.. Sabar je laa...

Nie, masih lagi bengkak, rasa2nya besok lusa akan surut laa bengkak tuh...

1 ulasan:

With Julia berkata...

Hehehhe kelakarlah korang :)

nuffnang