nuffnang ads

ads sense

Ahad, 23 Januari 2011

Juru Menembak a.k.a Tukang Ambik Gambar

Last Night, i've just went out with one guys yang betul-betul aku tak kenal (kenal hanya pada nama je)...Opss bukan nak bikin controversy..(Seronok nooo nak buat gossip-gossip antarabangsa..)..Tapi Aku dating with my photographer and his friends (salah sorang his friend was my kolej friends zura)... Mak aihhh tak sangka plak dia nak bawak begitu ramai kawan-kawan dia (zura aku tau memang aku yang invite but yang lain opss aku betul-betul tak kenai).. Nasib tak bawak satu kontena..kalau dak sure aku patah balik punya..hehehehe..

Ini merupakan kali pertama aku berjumpa dengannya. And he's so humble.. Betul-betul merendah diri orangnya (sedangkan dia nyer fizikal pun agak rendang..hehehe).

Okay meh aku cerita how i've manage to met him secara mengejut tuh. Cerita dia begini..Jeng..jeng..jeng... (sila cari sound effect sendiri. Terima kasih)

Al-kisahnya macam nie, aku dah semakin kesuntukkan masa nak cari juru-photo untuk majlis aku nanti. Plus majlis aku nie plak agak jauh dengan majlis resepsi nanti. So kebanyakkan juru photo agak keberatan dan ditambah pulak majlis aku akan dilangsungkan pada hari perayaan cina, Maka waktu itu kebanyakkan kenduri kendara akan turut diadakan. So kebanyakkan tukang ambik gambar sudah fully book la.. (sila nagis sama aku)

Tambahan pulak, kebanyakkan tukang ambik gambar yang aku tanya semuanya berada diluar kawasan liputan. So agak memeningkan kepala jugak la nanti nak fikirkan akan transport dan tempat penginapan mereka (hat nie bukan salah satu reason aku tak nak ambik photog luar..). Tapi the main reason was my parents nak aku carikkan tukang gambar yang sanggup menggambil gambar bagi dua pengantin. Tapi dengan bayaran yang berpatutan (Okay hat nie my parents dah terang-terang cakap nak sponsor..so dengan terang-terang jugak depa cakap tak mau lebih dari RM1K). Mak aihh mana nak carik harga sebegitu wahai ayahanda dan bonda ku terchenta. (Bunyi macam agak cheapskate kan..).

So dengan bantuan kawan aku yang berhati mulia tuh, dia telah recommend kan aku pada kawannya. Yup juru-photog itu. Agak segan silu jugak la aku bila menerima pelawaan dia tuh. Zura suggest untuk lihat hasil penangkapan dia dulu sebelum buat apa-apa keputusan. Dan memang memukau hati aku jugak. And he had offered me a good price (bonus tuh). Oh my sukar nak ucapkan sebab dengan atas kerelaan dia. Dah tak nak puji memanjang sat gie naik bebulu plak mata tuh dok baca..

So, dah aku balik minggu nie aku cakap kat zura yang aku nak discuss dengan sang photog tuh. Maka apa yang dirancang termakhbul akhirnya. So oleh itu, malam tuh jugak aku bertemu dengan juru photog aku tuh...Begitu la ceritanya..

Dah..dah aku just nak kepilkan a little bit photo's yang telah di capture oleh beliau..




nota kecil : Oh ya, aku tak introduce pun nama dia kan..Kalau nak kenal lebih dekat (plus) dia masih solo okay...sila laa add dia...Oh ya, Dan harap maaf beliau belum ada official websitenya lagi. Sekian..

2 ulasan:

☆*♥L@dy @yU♥*☆ berkata...

si baim ker yang ang jumpa itew?

NanAFarhanA berkata...

ak ah...

nuffnang