nuffnang ads

ads sense

Selasa, 12 Mac 2013

padan muka bila setempek kena batang hidung...

AMARAN : Buat para ibu bapa, jangan tiru gaya hidup seperti kami...

As usual, bila jumpa adam of coz la kami akan bawak dia kuar jalan2. So kami berdua plan nak bawak adam ke taman jublin emas kedah. Yenla, semenjak anakmdah dapat kaki, of cos la si parents dah mula excitedbnak usung anak ke hulur kemari. Tambahan nak tayang anak kita dah pandai jalan (pandai la sangat... jalan menyoyong tak pandang kiri kanan dah...mai blasah jaa orang lalu pun di langgarnya).

So dalam kereta, as usual kami pasangan suami isteri nie suka bertekak (alah small matter nak ikut jalan mana pun nak bertekak kaa..haishh.. pls benda nie jangan ikut kay..hahahhaha).

Do seronok hang argue pie. Aku argue mai.. tetiba nah ambik kau. Padan muka tak pasal2 si adam menjerit tanda supaya kami diam.. memang padan dek muka kami bila anak marahi ibu bapak.. memang terdiam seketika... haishh, mau malu tak kesudah kat anak...

That time, aku tengok en. Y, en. Y plak pandang kat aku.. lepas tuh en. Y pandang adam. Tau apa si adam buat.. tersenggih ja dia kat abah dia tanda happy bila kami dua diam.. haishh, stress jugak tau.. apa lagi en. Y terus gelak besaq laa..

Pengajaran buat kami. Lepas nie kalau seronok nak bertengkar pls jangan laa na ye pn nana.. jangan gaduh depan anak2.. that time memang terasa 1 smash terkena kat batang hidung...

Haiyaa, garang gak anak aku sorang nie..ishh ikut jugak perangai mak dia ni...haiyaa...


Senyum sinis...


2 ulasan:

With Julia berkata...

Sgt2 benar...jgn gado dpn anak...anak tiru apa kita buat...weee takut gak tuh...comel yer

wisata outbound berkata...

nice day:)
saya adalah saya hari ini karena pilihan-pilihan
yang saya kemarin..


bagi-bagi motivasi yaa.. :)


http://wisataoutboundmalang.com/

nuffnang