nuffnang ads

ads sense

Isnin, 31 Oktober 2011

38weeks - Panic time

Lamanya tak update blog nie..Dah bersawang kat sana sini nampak gayanya... Sekarang nie my kandungan dah masuk 38weeks..Hmmm, dah mula nervous (toksah nak tipu...blom nervous lagi kan)..

Semalam, my first time nak jumpa ngan O&G kat Kedah Medical Centre (KMC), Dr. Kamarulzaman. Biarpun this is my second time check-up kat KMC sebab before this Dr. Kamarul cuti lama so kena la jumpa ngan Dr. Siw. Dua-dua pun okay bagi aku la...

Okay berbalik pada appointment ngan O&G aku semalam. Memang agak terkejut bin badak jugak la bila doc cakap that dah terbukak 3cm..Sepatutnya base on EDD was 11.11.11 (cantik kan tarikh..).  Alih2 nie awal 2minggu plak...uihhh... Doctor cakap kalau boleh petang nie masuk labour... Aku terus pandang wajah En. Y. Panic (plus) pucat jugak..Ye la semuanya tak prepare apa lagi.. Termasuk laa aku jugak.. Baju, lampin, bendung baby blom basuh lagi. Aku tanya kalau besok pagi bleh tak sebab blom siap apa lagi..Dia cakap okay, but kalau masuk hari nie or besok dia (doctor tuh) akan masukkan ubat induce, kira paksa baby keluar la... So tanpa pikir apa, kami just agree laa..Ye la dah bukak 3cm..panic jugak laa.. Kat luar bilik doc Asst. Dr. Kamarul mintak aku tanda tangan satu document which menandakan besok pagi aku nak bersalin.. Masa tuh memang tengah panic...

So, aku terus call aku nya penasihat sapa lagi kalau bukan kak su. Alhamdulilah terus aku ngan En. Y, lega sebab kak su cakap better jangan paksa (jangan pakai induce kalau bukan masanya baby nak keluar). Kira macam tak advanture laa... So kami naik balik nak tanya kalau x nak bersalin besok bleh tak. Maksud nak bersalin secara normal, nasib baik bleh..So kira kami memang ambik risiko laa, balik rumah...

Balik je rumah, terus telepon berdering tanya macam mana aku...Especially mama. Yela mama still kat kl sebab appointment mama ngan doctor kat HUKM rabu nie.. Khamis plak mama kena ambik darah, nak tengok tahap hemoglobin mama macam mana...Mau mama tak panic kalau aku dah nak terberanak...mau semuanya pening kepala..

Alhamdulilah, hari nie blom lagi ada tanda-tanda sakit. Cuma sakit biasa-biasa tuh ada laa (Sakit pinggang, sakit nak terberak..hehehhe..). La nie dok pesan kat si kenik dalam perut nie keluar lepas raya haji la, biar semua ada kat rumah (mama ngan En. Y)... Harap2 si kenik nie dengaq cakap laa...Insyallah...

Before nak bertolak ke KMC...Dapat pesanan dari my friend fira supaya snap last picture masa pregnant..Huhuhu

1 ulasan:

Munnafendy berkata...

erk....mmg bikin panicc la kak...so skg cmana, baby dh kuar ke?hehe

nuffnang