nuffnang ads

ads sense

Khamis, 10 November 2011

Kisah Dogeng Kehidupan...

Dulu aku selalu berangan nak miliki keluarga sendiri (Giler punya gedik kan aku time remaja dulu..hahahha).. Berangan punya la dasyat nak punya suami yang baik dan pandai jaga hati aku..Kaya,Jutawan (Haippp mengada-gadanya. Nak hidup mewah jaa) Yang paling penting aku slalu berangan aku nak punya anak sendiri..

Pelbagai jenis lelaki telah aku kenali.. Semua masih aku ingati dimana semua nie berikan aku satu kesabaran. Dari situ buatkan aku jadi lebih matang bagi mengenali lelaki.. Sehingga la aku tak sedar dimana jodoh aku adalah kawan (lelaki) yang sanggup tunggu aku bertahun..Yup that's En. Y.. Semua tuh memori terindah aku dengan En. Y..

Dari salah bagi number fone kat IRC. Kami berkawan as a best friend. Lepas tuh terbukak pintu hati nak bagi dia dekati couple laa kami..Hubungan kami semakin serius dia terus jumpa keluarga (merisik sendiri tau..dasyat giler laki aku nie..tak pakai dah orang tengah)... Kami bertunang. Kemudian kami di ijab-kabulkan. Jalan hidup kami nie, telah mengambil masa agak lama. Tak salah dekat 10tahun tau aku kenal dengan En. Y..Lama kan, tapi couple tak lama hahahhaha lebih kurang 3tahun je...

Then, aku telah mengandungkan si kenik..Dan Alhamdulilah pada 3hb November 2011, si kenik tak sabar nak tengok dunia, pada pukul 10.05malam sikenik selamat dilahirkan...

Wow..bila dikenangkan balik.. Ini lah jalan hidup aku..Dan alhamdulilah, impian aku nak miliki family yang aku idamkan ditunaikan oleh Yang Maha Esa. Amin. Bila aku dengan En. Y borak akan kisah hidup kami..memang kelakar pun ada..Dan tak pernah sangka dia la jodoh kita.. Aku punya laa carik sampai ke serata malaysia..Alih-alih orangnya sebelah kita jaa..Kan...

Bagi aku, yang penting kita perlu ada kesabaran... Aku tak pernah terfikir yang lelaki yang aku tak pernah punya perasaan adalah jodoh aku..Yup lelaki yang kita tak pernah terlintas dia lah jodoh kita (kes nie depend pada individu laa)..

Bagi aku kita jangan gopoh gapah atau terlalu ikut perasaan takut kita tak laku..Nope, insyallah allah telah berikan kepada kita pasangan yang sebaik-baiknya.. Cuma kita perlu sabar dan akur akan kisah hidup kita.. So, buat korang yang rasa jodoh lambat tuh, don't worry Allah dah tentukan jodoh kita...

Owh ya, nanti kalau aku sempat aku akan cerita detik-detik panic buat kali kedua..Hahahaha...

Introducing Si kenik - Muhammad Adam Hadhri B. Mohd Yusof
Time Mengandung..
Time Kawin

Masa Tunang...

A Few day Before En. Y merisik secara cowboy...
Masa Couple

3 ulasan:

☆*♥L@dy @yU♥*☆ berkata...

aku pow rasa kisah aku mcm kisah dogeng jer...dah lam kawen muda...alhamdulliah dah sempurna hidup ang ngan kehadiran adam!

~@mOi ~~ berkata...

alhamdullilah,,,,,, rase mcm dah sempurna je idop bila dah ade anak ni kan? hehehe.. besar la bb.. 3 kg..

NanAFarhanA berkata...

ros : insyallah, hope kekal sampai bila2 laa...
liza : kan..mama dia pun terkejut sebab 3hari before bersalin doc scan cuma 2.6kg..tapi bila bersalin...nah 3kg tuh..patut pun mama dia kena jahit..huhuhu

nuffnang