nuffnang ads

ads sense

Khamis, 3 Mei 2012

HALF YEAR ALREADY!! HIP HIP HORREY

HORREY..  Hari nie genap adam umur 6bulan... Makin besar anak mama sekarang nie..

Bila anak mengorak langkah ke usia 6bulan of coz all mummy yang paling excited kan. Excited dimana they're kids boleh makan SOLID Food.. Hurray.. So aku pun tergolong dalam golongan mummy2 yang excited nak memulakan food tester kat adam semua makanan yang ada kay dunia. Kira permulaan bagi perut tecik adam boleh terima makanan..

Bukan takat aku je excited. The whole family aku (mak aku, kakak2 aku and especially anak buah aku si nabila tuh) punya la excited bila tau today was the day untuk nak introduce food kat adam.

Sepatutnya hari nie aku dah kena start introduce adam to taste food. Tapi because semalam kat area rumah aku hujan turun lebat. Niat nak borong beli buah2an kat adam tak kesampaian la. But his abah promise that tonight he might get him some fruit. So boleh la besok kat rumah BS anak mama introduce food kat adam..

So dalam2 excited, last weekend (on sunday) kami terjah ke Ikano Power Centre. We went to Harvey Norman (HN) to get something for adam.. Actually kami dah pie ke sana 2weeks later, tapi the abang handsome salesman ask us to come next week. Alasan sebab ada SALES!!! Tuh pasal we turn up last week, dengan harapan boleh belikan kat adam dengan harga yang okay.

So before kami terjah HN. Aku as usual akan survey dulu the item yang aku nak tuh kat tesco. Okay the price quite cheep tapi warranty cuma 1year je.. So aku teruskan harapan ke HN.

Bila kami sampai je kat depan pintu HN. Mak aihh, tak sangka ramainya orang. As usual aku nie macam biasa la busy body tanya la (sedangkan dah tau ada sales) kat adik salesgirl tuh (try jugak carik abang hensem tuh tapi tak jumpa.. Gedik kan..).

Pada mulanya aku just thought the discount only 5%. Sebab abang tuh cakap busuk2 pun HN. Tapi wow tak sangka we got 10% discount plus warranty 2years.. And the item ada beza conpare item kat tesco. Tak pikir panjang, we just grab it. Lagipun tinggal 2 kotak je. Kalau dok tunggu2 nanti kempunan plak kan...

Masa nak pie bayar, aku dengar ada couple nie dok sok sek "Abang barang nie lagi murah dari tempat B la...kat sana tak da discount..kalau tak dulu bagi discount sikit ja.. ".

Tetiba adik salesgirl tuh ganggu Konsentrasi aku.. "Akak, kalau tak dulu item nie HN bagi cuma bagi diskaun 5% je. Hari nie je diaorang bagi 10%. Hari nie plak last day"... Dalam hati aku kata. "Akak tau ada sales..(blagaknya diri aku nie..Nyampah)"


Dok cerita punya cerita guess what i got for adam... Jeng..jeng... A Philips Hand blender untuk adam.. Aku beli nie kes nak memudahkan aku, Bukan takat tuh je.. ada lagi sebab2 yang aku beli
Viva Collection Hand blender

(satu) hand blender paling murah compare other brand. Mempunyai 6 speed setting dan 650W powerful motor.


(kiri) adjustable speed  (kanan) 650w

(dua)  handle dia metal compare yang kat tesco handle dia jenis plastik

metal blade

Yang paling penting, mudah dan senang nak basuh.. Bukan takat tuh je. The main reason aku beli barang nie coz aku nak dapatkan texture makanan adam halus. Tak payah laa nak tapis.. Renyah (complicated). Dasar aku nie pemalas laa katakan..Huhuhu

Oh ya.. Selain dari blender nie. Kami singgah ke DAISO Malaysia kat Da' Curve. Fav place aku which semua item kat situ hanya berharga RM5. Tak kisah la pisau ka, penyapu ke, baldi ke, cosmetik ke? semuanya harga RM5.. Memang kalau pie sana wajib singgah dan wajib beli busuk2 pun satu barang laa... Mana taknya barang2 dia memang unik2..

This time ,aku belikan periuk masak (small size)dan tupperware untuk isi makanan adam nanti. Periuk aku beli kat adam sebab aku tak nak campur. Ye laa, periuk yang ada kat rumah tuh macam2 kami guna.. So nak elakkan (wahh bunyi cam wow terlalu cerewet) aku belikan periuk yang murah2 (Mana nak dapat periuk RM5) for him. Tak membazirkan...

Aku tak sempat plak nak snap gambar..Later laa kalau aku sempat aku update gambar2 yeaa... Tapi aku nak share gambar2 yang ada jual kat DAISO. A few picture aku ambik kat website dia.


Favorite area yang aku akan singgah...

Nie pun sama.. favorite area yang aku akan singgah...

Kalau sapa2 rasa terlupa nak beli souvenir kat jepun. Boleh singgah kat sini..heheheh

Ada lagi barang adam yang aku tak sempat nak pie beli. Contoh pinggan (benda penting tuh), bekas bekukan makanan. Yang tuh ingat nak beli kat internet je la nampak gayanya.. Tak pa cam pinggan tuh boleh pakai dulu pinggan kat rumah... Lagipun adam tak makan dalam quantity yang banyak lagikan.. So ada la masa nak belek2 barang apa yang boleh beli kat adam.. Hehehe.

Lepas shopping kat HN singgah jap makan kat Kluang Station. En. Y lapaq sangat.. Dan lagi snap gambar dengan adam.. Kira nie gambar latest mama adam laa..hehehe

3 ulasan:

FiraHamzah berkata...

hhahaha, dah agak dah hang pi beli blender..best jugak blender nih ek..huhu, nasib baik twin aku dah 8 bulan..tak gatal dah nak beli2 blender lagi.
best tak Adam dpt makan tuh? kasik makan byk2 naaaa.. :P

Sharlina berkata...

salam, care to share the price of the hand blender tak? looking for one right now...TQ

NanAFarhanA berkata...

Saya tak ingat plak how much tapi masa tuh saya dapat below RM200 sebab sales. Tak salah lagi murah dr yang plastik.. Normal price dalam RM259 (harga tgk kat website philips). Philips hand blender nie ada 2 jenis. 1 jenis stainless steel satu lagi jenis plastik. Yang plastik tuh dalam murah sikit. hari tuh ke tesco bleh dapat RM190. Tapi tak sure la still ada lagi tak harga tuh.. Kena rajin survey...

nuffnang