nuffnang ads

ads sense

Selasa, 1 Januari 2013

januari 1st 2013

Hello and welcome 2013..

Yea, kita celebrate new year again...korang plak semalam celebrate new year kat mana..

Last year aku celebrate new year dalam keadaan berpantang. Aku celebrate dengan adam je. This year aku plak, aku dapat celebrate dengan en. Y tapi tanpa adam plak..

Pada mulanya aku ingat en. Y nak la bawak bini nie sambut macam zaman cinta cintun..alih2nSeperti en. Y cakap, kita nie semakin berusia tak payah dah pie ke KLCC or dataran merdeka. Just dok rumah dan tengok ja bunga api kat rumah..hahaha benci tau..

Tapi sebab rasa bosan dok rumah kami just pie makan kat kedai makan . En. Y having sirloin chop while aku plak anak jati melayu should have nasi for my dinner..lagi pun 2 tiga hari nie tetiba dok teringin nak makan ayam goreng kunyit (opss tok sah nak pikiaq bukan2 okay..adam belum lagi nak adik..hehehe)

Dinner pun dah lewat malam, around 10pm ( mana sang isteri tak bina lemak bagai pekasakan). Lepas dinner terys en. Y ajak balik rumah (masa tuh yang terkeluar those word cakap kita nie dah tua..bla..bla..bla). Masa kat rumah, dah pukul 11.30malam..

So sampai rumah aku bersihkan diri alih2 terdengar detuman bunga api..terjerit2 si isteri gara2 nak tengok bunga api..hahaha alih2 tak pasal2 kena sound ngan si suami sebab lambat.. serious mengedikkan isteri en. Y nie, macam budak2...

So bila tepat pukul 12, terus en. Y ajak keluar tengok bunga api..terkejut den.. alih2 bukan pie mana tgk kat depan rumah je.. romantikkan.. the best part kami hanya dapat mendengar dentuman je..rupa bunga api harem tak nampak..hahahaha bestkan... en. Y ketawa terbahak2 bila muka aku moyok. Serious, view KLCC nampak tapi rupa2nya bunga api meletup gila rendah..ish, menci tau...

So korang plak macam mana? Happening tak celebration new year korang..? Atau sehebat macam kami sambut hanya dengar detuman bunga api sahaja...?


So, kat sini aku nak wish kat korang2 (kalau laa ada orang yang baca) HAPPY NEW YEAR. MAY 2013 HAVE LOT OF JOY AND HAPPINESS TO ALL OF US. AMIN.



2 ulasan:

Aty_Fared berkata...

Aty sambut tahun baru kat spital...huhu..

Selamat tahun baru dear...:-)

FiraHamzah berkata...

kekeke..lawak betul korang nih. New year aku kat dalam mimpi..pukul 10 dah naik katil dengan askar2..hahaha
Anyway, selamat tahun baru babe! semoga tahun ni lagi best dari tahun lepas..hehe :P

nuffnang